تاریخ امروز:3 بهمن 1403

18 اصل موفق مشاوران فناوری اطلاعات

1. با قوی ترین توان خود اقدام به مشاوره و راهنمایی بپردازید:

مشتریان، مشاورین متخصص را برای تخصص بالایشان به خدمت می گیرند، توسعه درخواست های مشتری را حتما در یک صفحه اکسل و یا کاغذ بررسی کنید و بر روی آن تمرکز نمایید، وقتی که شما به عنوان یک متخصص در چندین محیط اقدام به مشاوره می نمایید، این مستندهای مکتوب کمک بزرگی برای شما خواهد بود.

2. شما نرسیده اید و نخواهید رسید:

همیشه در حوزه کاری خود، جدیدترین آموزش ها را فرا بگیرید. صنعت به سرعت رشد می کند، بنابراین به محض قطع یادگیری، شما منسوخ می شوید. متخصصین همه چیز را نمیدانند اما آنها می دانند که چه چیزی را نمی دانند و در کجا باید آن را بهبود بخشند.

3. مشاوره کار تئوری نیست بلکه یک کار عملی است:

هر سیستمی حال نرم افزاری یا سخت افزاری، فکری یا فیزیکی می تواند به طور بدی ایفا شود، اما افراد متخصص می توانند هر سیستمی را بر اساس قسمت مثبتش بکار ببندند. نکته کلیدی این است که بدانید کی قوانین را دنبال کرده و چه زمانی آنها رابشکنید.

4. تکنولوژی را ایفا نکنید، بلکه مشکلات را حل کنید:

وقتی سوال این مطرح است که “چطور به این تکنولوژی دست یابیم؟”این سوال کلا ماهیتی اشتباه است. یک تکنولوژی جدید ممکن است یک راه حل برای یک مشکل خاص فراهم کند اما نباید یک پایان برای خودش باشد و باید برای تجارت مشتریان مناسب باشد.

5. هر ابزاری هدف خود را دنبال می کند، اما هر ابزاری نباید برای همه چیز استفاده گردد:

هیچ تکنولوژی ایی بهتر یا بدتر نیست مگر اینکه به سوال “برای چه هدفی؟”  را به شایسته ترین وجه پاسخ دهید.

6. در کسب و کار شما سرویس گیرنده ها مهم نیستند، آنها فقط و فقط جزو تجارتتان محسوب می شوند:

همیشه کار درست را با مشتریان خود انجام دهید زیرا موفق ساختن آنها عملی است که شما را موفق می سازد.

7. هر مشتریی ارزش نگه داشتن ندارد:

هر بیزینسی، بیزینس مفیدی نیست، شما به دقتی احتیاج دارید که انتخاب نمایید تا چه کسی باید در این مسیر با شما همراه شود. هر کسی لیاقت مشاوره ارشد را ندارد.

8. همه کاری را انجام ندهید:

برخی کارها را رها کنید تا بیزینس و مشتری بیشتری به سراغتان بیاید.

9. به شهرتت اهمیت بده:

مهارت هاست که کارو شغل را انجام میدهد، اما شهرت است که کار و شغل را به همراه خواهد داشت، پس با بهبود توانایی های خود، به ساختن شهرت خود توجه بیشتری نمایید.

10. به خودت تکیه کن:

وقتی مشتریانت تو را نمی خواهند به خودت تکیه کن و اشتباهات خود را بپذیر، خود را برای سود بیشتر سازماندهی کن و مبارزه را فقط کمی به تعویق بیانداز.

11. خود را رها کن وقتی انضباط فکریت بهم می ریزد:

شما هرگز نمی توانید بهترین راه حل را خلق و یا انتخاب کنید. گاهی شما در تحویل پروژه دیر خواهید کرد. شما تمام ساعات کاری را نمی توانید کار کنید به خود اجازه اشتباه کردن را بدهید بنابراین شما در صورت انجام اشتباه آن را خواهید پذیرفت. به خودتان اجازه زندگی دهید، بنابراین شما چیزی ارزشمندی برای کار خواهید داشت.

12. موفقیت نیازمند اعتماد دو طرفه می باشد:

اعتماد نیازمند کار بر روی ارتباط با مشتریانتان است. این مانند ازدواج است.

13. صداقت اعتماد را می سازد:

حتی اگر مشتریتان از شما خواست که صادق نباشید، واقعیت را بگویید. اگر همیشه صادق بمانید، مشتریان شما هیچ گاه به شما شک نخواهند کرد.

14. مراقب بیزینس خود باشید:

هیچکس جز شخص خودتان، مراقب آن نخواهد بود. اجازه ندهید مشتریان شما به پرداخت های مالی دیر عادت کنند.

15. اگر بیزینس و مشاوره خود را برای پول انجام می دهید اعتراف می کنم که شما یک بیمار روانی هستید یا در آینده خواهید بود. پول مهم است اما جریان آن غیر قابل پیش بینی است.

16. کار بدون قرارداد مانند چتر بازی بدون چتر می باشد:

شاید شما هم اکنون در حال پرواز هستید اما پایان خوبی نخواهد داشت.اگر شما قرارداد نداشته باشید هم اکنون شروع به تنظیم قرارداد با مشتریانتان نمایید.

17. به خودت مشاوره بده.

ما مشاورین اغلب تمرکزمان روی مشکلات مشتری هایمان است بنابراین نصیحت های و قوانین خودمان را فراموش می کنیم. به صورت دوره ای از کار عقب کشیده و به خود و تجارتتان مانند یک مشتری نگاه بیندازید. به آنها چه خواهید گفت؟

18. هر اصل  مشاوره ای اشتباه است به جز این یک مورد:

“اشتباه” یک لغت بسیار قوی است، اما این لغت به شما کمک می کند تا با دقت بیشتری، نکاتی را در مشاوره خود ایجاد نمایید. همه مشاوره ها همیشه درست نیستند. موقعیت ها متفاوت می باشد. در هنگام بکار بستن قوانین فکر خود را بکار بیندازید!

نویسنده مقاله : آقای محمد علی عاشوری

2 Comments

  1. آواتار baharechehraghibaharechehraghi پاسخ

    برای بستن قرار داد یا مشاورهی در بیزینس خود بهتره پرستیژ رفتاری مناسب هم داشته باشیم.

    1. آواتار سروشسروش Post author پاسخ

      شاید پرستیژ رفتاری مناسب با توجه به رفتار طرف مقابل 🙂

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *